Trend návratu k pôvodným, rokmi overeným materiálom je zrejmý aj v oblasti gastronómie a domácej kuchyne. S tým súvisí aj popularita liatinového riadu.
Popis
Lamart LT1070
Liatinový riad - vysokokvalitný, trvalý, tvrdý nemenný materiál, možnosť farbenia
Vnútorná a vonkajšia vrstva odolná voči oderu a praskaniu
Odolný voči vysokým teplotám do 280 °C
Vysokokvalitná liatina s nepriľnavou povrchovou úpravou spája nízku priľnavosť s vysokou mechanickou a chemickou odolnosťou riadu
Vnútorná vrstva vrúbkovaného alebo tvarovaného dna umožňuje varenie s nízkym obsahom tuku a zabezpečuje nepripaľovanie a neprichytávanie potravín
Veľkoformátové rukoväte zabezpečujú rovnomerné rozloženie hmotnosti a bezpečné uchopenie
Napriek svojej hmotnosti dosahuje liatinový riad najlepšiu možnú tepelnú vodivosť a akumulačné vlastnosti
Jednoduchá údržba a čistenie
Technické špecifikácie
Materiál: liatina
Farba: čierna
Rozmery: priemer: 25,2 cm
Vhodné pre všetky typy varných dosiek vrátane indukčných.
Viac informácií
Piere Lamartlamart
Francúzsko je známe svojou kulinárskou scénou a je domovom nespočetného množstva reštaurácií, ktoré vytvorili kulinársku elitu a získali pozoruhodný počet michelinských hviezdičiek.
Uprostred jedného zo slávnych regiónov Bretagne, na úrodnom pobreží Atlantického oceánu, nájdete malú rodinnú reštauráciu, v ktorej počas svojho života pôsobil šéfkuchár Piere Lamart. Dobrosrdečný, usmievavý Francúz bol srdcom a dušou malej rodinnej brasserie a pre všetkých v tejto oblasti bol typický svojou nezameniteľnou pruhovanou zásterou, ktorú nosil každý deň cez kuchársky rondón.
Celé jeho tajomstvo spočívalo v pohostinnosti, v jeho prístupe k zákazníkom a v radosti, ktorá sa odrážala vo všetkom, čo robil. Rad kuchynského riadu Lamart by Piere Lamart bol inšpirovaný skúsenosťami a hravým prístupom k vareniu tohto jedinečného kulinárskeho profesionála.
DUŠAN STÁDNÍK (kreatívny šéfkuchár)
Na prípravu kvalitných jedál a nápojov nestačí používať len vynikajúce suroviny, ale dôležité sú aj spotrebiče a náčinie, na ktorých sa jedlo pripravuje. dôležité je, aby všetko bolo kvalitné a v symbióze - to, čo jete, a to, na čom to pripravujete, hovorí Dušan Stádník, šéfkuchár a lektor gastronómie s dlhoročnými skúsenosťami zo zahraničia aj z Českej republiky, špecialista na českú a regionálnu gastronómiu.